vineri, 30 ianuarie 2009

Seychelles - “Bijuteriile Oceanului Indian”


Insulele Seychelles sunt situate imediat sub ecuator, in Oceanul Indian pe o suprafata de 400.000 km patrati.
Arhipelagul numara 115 insule.
Numele arhipelagului a fost dat de portughezi, care l-au numit "sapte surori".
Vasco da Gama a fost primul navigator care le-a semnaleaza la inceputul sec al 16 lea, dar insulele au ramas nelocuite inca 150 de ani, pana la sosirea francezilor.
Seychelles este considerat un veritabil paradis si unul dintre cele mai frumoase arhipelaguri din lume.
Palmierii, fructele exotice, apa clara, gradinile tropicale impodobesc aceste insule de o frumusete deosebita.
Cele mai cunoscute insule sunt: Mahe, La Digue, Praslin, Silhouette, Bird, Fregate, Desroches.



MAHE este insula principala a arhipelagului.
90% din populatia arhipelagului locuieste pe Insula Mahe.
Muti apreciaza ca Insula Mahe este unul din cele mai frumoase locuri de pe Pamant.Insula este de tip granitic si numara peste 70 de plaje situate in peisaje naturale diverse, de o frumusete dramatica.Pleiada de hoteluri elegante completeaza atmosfera de vacanta de lux.
Capitala administrativa si economica a arhipelagului este orasul Victoria, ce numara doar 27 000 de locuitori, cea mai mica capitala din lume.Beau Vallon este cea mai cunoscuta plaja a insulei, o plaja larga, cu nisip fin.


NORTH ISLAND - situata la 32 km de Mahe, langa Insula Silhouete; are 2,5 km latime si 1 km latime; este insula cea mai granitica din arhipelag. Pe insula este un singur hotel cu 12 vile construite din lemn si piatra locala.

PRASLIN - este a doua insula ca marime, situata la 3 ore cu barca sau 15 minute de zbor de Insula Mahe.
Gradina Raiului, acoperita de o padure virgina. Valle de Mai face parte din patrimoniul universal din 1984.
Considerata Gradina Raiului, Insula Praslin a fost si cuibul piratilor de-a lungul istoriei.
Este singurul loc de pe glob unde cresc cocotierii de apa.

LA DIGUE este o perfecta armonie de frumuseti tropicale. Este paradisul fotografilor datorita compozitiilor dramatice dintre stancile de granit, apele de turqoise, nisipul alb si palmierii aplecati spre ocean.
Insula Digue este cunsocuta mai ales datorita filonului de granit. Plaja Anse Source este una din cele mai frumoase din lume.

SILHOUETE este la 20 km nord de insula Mahe. Pe insula se produce copra – miez uscat de nuca de cocos din care se extrage ulei pentru unt, scortisoara

COUSIN este o insula mica - 27 ha- proprietate privata. Insula este declarata parc protejat. Se afla la 15 minute de zbor de Insula
Mahe.



Clima. Climatul insulelor este intotdeauna cald, fara temperaturi extreme. In acest paradis tropical temperaturile rareori coboara sub 24 grade C sau urca peste 32 grade C. Sunt ferite de actiunea ciclonilor, ceea ce face din Seychelles o destinatie favorabila turismului pe tot parcursul anului.In lunile octombrie – martie insulele sunt batute de vanturile de nord-vest iar mare este in general calma, iar vremea calda si umeda. Ploile uda insulele in special in lunile ianuarie-februarie, in timp ce in lunile mai si septembrie vremea este mai uscata, mai racoroasa.



Atractii. Categoric cele mai importante sunt plajele. Foarte multe dintre ele nu sunt atinse de om si sunt foarte linistite. Situl de patrimoniu mondial Vallee de Mai este casa celebrei coco-de-mer.Atolul Aldabra : este unul dintre cei mai intinsi corali din lume, si se intind de-a lungul a aproape 14 km. Aici se gaseste testoasa uriasa.Mahé este principala insula a grupului Seychelles si are peste 60 plaje idilice. Desi are doar 27 km lungime, este strabatuta de un lant muntos care ofera puncte de belvedere de o rara frumusete.Sporturi practicabile: water-skiing, windsurfing , navigatie, snorkeling, pescuit.Atractii: Muzeul de Istorie Naturala, Gradina Botanica, Tunul cu Ceas din Victoria .Practicarea sporturilor de apa este foarte raspandita in insule. Apele calde ale Oceanului Indian sunt locul perfect pentru totii entuziastii sporturilor de apa. Se poate face yachting, barci cu motor, barci de navigatie. Windsurfing-ul este deosebit de popular iar cel mai potrivit moment pentru astfel de activitati este in general in jurul lunilor mai – octombrie.Alte sporturi, surfing, scuba diving, snorkeling, pesctuitul, sunt foarte raspandite si pot fi practicate aproape oriunde in Seychelles.Alte activitati: golf, tenis, squash, badminton, calarie, ciclism. Se pot inchiria biciclete, sau se pot face plimbari pe jos, perfecte pentru a admira imprejurimile, intrucat distantele sunt scurte iar privelistile admirabile.Observarea pasarilor este de asemenea o atractie foarte raspandita in Seychelles, in insule traind unele dintre cele mai rare si valorease specii. Seychelles detine de asemenea galerii de arta, case coloniale in stil creol, iar insula principala din Mahe are sase muzee, o gradina botanica si cateva monumente nationale.

blog comments powered by Disqus