luni, 26 ianuarie 2009

Bora Bora - insula creata de zei


Inconfundabilele lagune s-au nascut prin stingerea treptata a vulcanului Mount Otemanu. Reciful de coral, ce inconjoara insula, include minunscule insule cu plaje tropicale extraordinare, marginite de palmieri, ce inconjoara insula principala.

Superlativele nu sunt suficiente pentru a descrie frumusetea si farmecul “Perlei Pacificului” si a lagunelor de culoarea turcoazelor din jurul ei.
Distantele ce o despart de continente au facut din Bora Bora o destinatie visata ce rasplateste pe fiecare cu frumusetea si farmecului ei unic in lume.
Situata la 260 km de Tahiti, Bora Bora are o suprafata de 40 km2. Ca sa aveti o imagine despre marimea insulei Bora Bora va spunem ca poate fi inconjurata cu masina intr-o ora.
Legenda spune ca numele insulei Pora Pora insemna "primul nascut" .
Zeul suprem, Taaroa, a scos din apa insula Bora Bora dupa ce a facut prima creatie, Insula Raiatea.

Un artist desavarsit, zeul Taaroa a imaginat toata frumusetea pamantului si a daruit-o oamenilor. Paleta de culori imbina toate nuantele de albastru, verde si galben intr-un tablou de o frumusetea neegalata. Vazuta de sus, Insula Bora Bora pare o bijuterie cu o piatra de smarld centrala bordata de un inel de turcoaze.

Sunt multe locuri frumoase pe Pamnat, dar Bora Bora este printre putinele care merita nota 10 fara nici o exceptie.

Bora Bora nu este un loc comun, usor accesibil. Aflata in mijlocul uriasului Ocean Pacific, o face greu accesibila. Drumul pana la ea se face cu efort fizic si, desigur, financiar. Zborul lung, din Europa si nu numai, (vezi harta cu distante) seamna cu un pelerinaj la capatul caruia bucuria si fericirea sunt imense. Odata ajunsi deasupra insulei oboseala drumului se uita ca prin farmec si totul se transforma intr-o bucurie fara limite.

Gradina de Corali este in partea de sud est a insulei. In Valea Alba -White Valley, dincolo de bariera e recife din jurul insulei, veti putea urmari un spectacol extraordinar de "balet" dat de baracude si rechini.

In limba locala nu exita litera 'b", numele insulei insula se pronunta Pora Pora


Bora Bora are o clima tropicala cu 2 anotimopuri: vara si iarna (tropoicala)
Vara este intre lunile noiembrie si aprilie, anotimp in care ploua mai mult.
Ploile sunt repezi si dureaza destul de putin iar temperaturile sunt foarte placute, intre 27 si 30 C. In perioada sezonului de vara, briza marina este adusa de vantul "Toerau".

In timpul verii preturile de cazare sunt mai prietenoase si un sejur pe Insula Bora Bora este la fel de placut ca unul in timpul iernii.

Iarna este intre mai si octombrie, considerat a fi sezonul uscat, pentru ca ploua foarte putin sau deloc. Temperaturile sunt intre 24 - 28 C. Vantul de iarna se numeste "mara amu"

Sezonul turistic in insulele din Polinezia Franceza este sezonul uscat, adica intre mai-octombrie. Preturile de cazare sunt cele mai mari.

Iulie este luna cea mai aglomerata pentru ca atunci au loc sarbatorile Heiva I Tahiti, echivalentul Carnavalului din Brazilia, iar pentru pasionatii de scuba diving vizibilitatea in apa este perfecta.


blog comments powered by Disqus