miercuri, 18 februarie 2009

Gran Canaria


Insula Gran Canaria este una dintre cele 7 insule ale Arhipelagului Insulelor Canare, unul dintre putinele locuri de pe Glob cu clima permanenta de primavara/vara. Inafara climei ideale vacantelor la mare, Gran Canaria este si un loc calduros si primitor intr-un spirit latin desavarsit de obiceiurile, cultura si limba spaniola care este vorbita de insulari.

Turistii, in majoritatea lor nord europeni (englezi, olandezi, suedezi, germani) sunt atrasi de statiunile renumite din sudul insulei, Maspalomas, Playa del Ingles, San Agustin, Meloneras, Puerto Rico, Puerto de Mogan, Playa Taurito etc. Statiunile pun la dispozitie tuturor turistilor, structuri si servicii de cazare la cele mai inalte standarde de comfort: hoteluri de lux, moteluri low-cost, ieftine pentru orice buzunar, rezidente, apartamente echipate complet, locatii "bed and breakfast" si bungalow-uri pe plaja. Toate acestea, intr-un decor insular dominat de vegetatie exotica luxurianta, multi palmieri, plaje cu nisip aproape alb si apa transparenta si cristalina a Oceanului Atlantic.

Insula spaniola este asezata in Oceanul Atlantic, la 210 km de continentul african si la 1 250 km de coasta Spaniei si poate fi parcursa intr-o singura zi cu masina.Anual atrage mai mult de 2 milioane jumatate de vizitatori.
Gran Canaria are temperaturi constante cuprinse intre 24-30 de grade, cele mai mici temperaturi inregistrate iarna fiind de 19 grade. Este una dintre destinatiile preferate ale surferilor, ocupand locul 3 in lume.Majoritatea turistilor merg in San Augustin, Playa del Ingles si Maspalomas; ultimele doua statiuni s-au unit in ultima vreme si tind sa devina cea mai cautata atractie turistica din Spania.
Cel mai inalt varf de pe insula este Pozo de la Nieves cu 1 949 metri.
Las Palmas este capitala insulei si are cateva atractii turistice: Museo Canario, Casa de Colon, casa unde a stat Cristofor Columb inainte sa porneasca spre Lumea Noua, catedrala din Plaza de Santa Ana, parcuri pline de palmieri, cafenele la strada (Cafe Madrid este preferata mea).De la mijlocul lunii februarie si pana aproape toata luna martie are loc un mare carnaval care se muta dintr-o parte intr-alta a insulei in fiecare weekend.
Vegetatia insulei te surprinde la fiecare pas: mango, papaya, muscate imense, palmieri, cactusi pot fi intalniti la fiecare pas.Majoritatea turistilor isi inchiriaza masini pentru a vizita insula; preturile depind in functie de categoria masinii si pot incepe de la 25 de euro pana la 90-100 de euro.Gran Canaria are o populatie de 700.000 de locuitori, 400.000 dintre acestia locuind in capitala Las Palmas. Majoritatea populatiei traieste din turism si multi dintre tineri au lasat munca agricola in seama parintilor si au plecat de la sat la oras pentru a-si gasi de munca in statiunile turistice.Tinerii din Gran Canaria se intorc la casa parinteasca sa sarbatoreasca fiestele si pastreaza traditiile.
Ce nu trebuie ratat daca ajungeti in Gran Canaria: rasaritul de soare din Maspalomas, o calatorie cu barca din Arguineguin sau Puerto Rico pana la Puerto de Mogan, o plimbare in padurea Tamadaba de unde poate fi admirat Puerto de las Nieves, o cafea in Parcul Santa Catalina din Las Palmas, dunele din Maspalomas, pesterile din Cenobio deValeron (pesteri de lux in care traiesc oameni), gradina botanica din Gran Canaria, Palmitos Parque, o partida de snorkeling unde poti admira lumea oceanului.
Aceasta insula este deasemenea locul ideal pentru practicantii de sporturi nautice si extreme: zborul cu parapanta, surfing, windsurfing, pescuit sportiv "BigFish Open Sea", scuba diving (scufundari) si snorkeling.

blog comments powered by Disqus