duminică, 16 noiembrie 2008

Ce ziceti de vasele de croaziera?

Turismul de croaziere se refera la timpul petrecut pe un vas cum ar fi navigarea cu flota, croaziere lungi, croaziere pe rauri, navigare cu yachturi decapotabile sau charter cu yacht.Totusi, rolul principal il ocupa croazierele pe mare, pe vase mari.Vasele de croaziera au toate dimensiunile de la sub 100 de pasangeri la peste 3000 !






Din experienta mea, ca fost lucrator pe un vas de croaziera, consider ca nimic nu se compara cu un sejur la bordul unui vas de croaziera.

Preturile variaza in functie de destinatia aleasa (deoarece aceasta industrie s-a dezvoltat cel mai mult in Statele Unite,cele mai multe destinatii sunt in America de Nord si Sud) , de compania cu care doresti sa colaborezi (Princess, Carnival, NCL, Costa etc) si nu in cele din urma vasul cu care urmeaza sa navighezi (preturile difera in functie de confort si serviciile oferite)

Daca v-ati decis asupra unui pachet, trebuie sa tineti cont ca nu va veti petrece tot timpul ve vas, acesta va acosta zilnic sau, in functie de itinerariu, o data la doua zile intr-un nou port. Veti putea vizita atractiile turistice din zona, pretul excursiilor nefiind, in general, inclus in costul biletului. Deci atunci cand achizitionati un bilet pe un vas de croaziera interesati-va si de acest aspect. Unele companii acorda excursii gratuite altele nu.

De indata ce veti urca pe vas veti face un tur al acestuia impreuna cu unul din ghizii companiei, vi se vor prezenta pericolele cu care va puteti confrunta pe timpul sederii si veti lua parte la o simulare a unei situatii de urgenta.

Deviza companiilor de croaziera este: Clientul nostru stapanul nostru. Acest lucru este speculat de clientii vechi cu exerienta care stiu ca daca fac reclamatii peste reclamatii, toata lumea va fi la picioarele lor. Asa ca nu fiti eleganti, ca nu aveti nimic de castigat. In schimb fiti exigenti la toate serviciile prestate si atrageti atentia celor in drept de problemele aparute. Asa veti avea sansa sa fiti considerati "clienti dificili" si tratati ca atare: sticle de sampanie, capsuni, cosuri cu fructe din partea companiei, mese mai bune la restaurant, personal mai atent si mai amabil etc.




Si in timp ce voi va relaxati si va bucurati de peisaje si de servicii va invit sa vedeti ce se afla in spatele luxului de care aveti parte. Viata celor care va servesc:




Astept sa impartasiti cu mine opiniile voastre legate de sejururile pe vasele de croaziera, printr-un comentariu la acest subiect.

blog comments powered by Disqus