miercuri, 19 noiembrie 2008

Barbados - descopera paradisul




Frumoasa Insula Barbados este ce mai estica insula din Marea Caraibe. Desi masoara doar 34 km cu 22, tarmurile sale sunt binecuvantate cu aproape 100 km de nisipuri albe sclipitoare.Dramatic, coasta de est este stearsa de vanturi, udata de valurile Oceanului Atlantic si punctata cu imense blocuri de piatra - visul oricarui fotograf.

Conturandu-se ca o para, Barbados se lauda cu o populatie de peste 250.000 locuitori, cu toate ca rareori esti constient de multimea de oameni, in afara zilelor de shopping in capitala Bridgetown.
Bridgetown a fost fondat in 1628, iar astazi este un centru agitat si zgomotos al comertului si al activitatilor portuare. Orasul isi trage numele probabil de la un vechi pod indian.

Frumos coloratul port, cu impunatoarele case din pietre de coral, savane verzi si racoroase si tarabele deschise in aer liber, foarte vioaie, sunt cateva imagini autentice ale capitalei vestice indiene.
Aventurati-va departe de statiuni pentru ca sunt cateva lucruri care va vor captiva ... de la bine cunoscutele terenuri de criket, cartiere intregi cu case, pana la o variatie parca infinita a naturii.Se pot practica sporturi de apă (surf şi snorkeling) şi se poate face plajă. Flora şi fauna deosebită a insulei, climatul tropical, structura geologică unică atrage multi vizitatori dornici să îşi petreacă concediul într-un loc exotic.

Este o insulă foarte frumoasă, cu multe activităţi, viaţă de noapte, muzică, restaurante. Locuitorii insulei, numiti bajans sunt foarte calzi şi prietenoşi , creand in jurul turistilor o atmosfera parca de carnaval. Te fac sa te simţi binevenit şi special întâmpinându-te cu un zâmbet sincer, astfel încât să îţi doreşti să te reîntorci acolo.
Barbados are o retea buna de drumuri si sosele care acopera intreaga insula. Durata unei calatorii cu masina de la Bridgetown pana pe coasta estica a fost redus serios urmand autostrada insulara. Se circula pe banda din stanga. Limita de viteza este de 60 km/h si 80km/h pe autostrada. Drumul de la Bridgetown pana la Speightstown dureaza 30 minute, iar drumul de la Holetown pana la Oistins in jur de 20 minute.

Informatii practice

Limba Limba oficiala este engleza. Este de asemenea vorbit un dialect al insulei.

Tipping Bacsisul oferit hamailor si portarilor este de 1$ Bd. In restaurante sau cluburi, localnicii prefera sa lase la discretia turistilor bacsisiul.
Apa Apa minerala imbuteliata este recomandata.

Sanatate Nici un tip de vaccin sau inoculare nu sunt obligatorii pentru a intra pe teritoriul spatiului Barbados, dar este bine sa fiti vaccinati impotriva tetanosului. Facilitatile de sanatate, igiena si riscuri de imbolnavire variaza ca in toata lumea. Ar trebui de asemenea sa luati sfaturi de sanatate in legatura cu nevoile specifice cu cat mai devreme posibil.

Moneda Climatul subtropical si parfumat este racit de briza marii, dar cu toate acestea este mai insorit si mai uscat decat pe celelalte insule. Sezonul uscat tine din luna decembrie pana in luna iunie; pe durata asazisului sezon ploios ( lunile iulie - noiembrie) sunt probabile ploi de scurta durata. Timpul mediu de stralucire a soarelui este de 8-10 ore/zi din luna noiembrie pana in luna martie si de 8-9 ore/zi din luna aprilie pana in luna octombrie.

Imbracaminte Sunt recomandate hainele subtiri din bumbac, iar imbracamintea de plaja nu este permisa in oras.


Clima este fierbinte, subtropicala. Ploile sunt prezente tot timpul anului, in general in reprize scurte, torentiale, fiind mai putin frecvente din noimbrie pana in aprilie. Vantul si briza marii scad temperatura care altfel ar fi de nesuportat.






blog comments powered by Disqus