marți, 18 noiembrie 2008

Alaska o experienta exotica

Soarele straluceste, dar e noapte. Sau e intuneric bezna in miezul zilei. Din cand in cand, o perdea-curcubeu care pluteste ireal sparge monotonia celor sase luni de noapte continua. Una dintre cele mai minunate regiuni, Alaska, nu se poate asemăna cu niciun alt loc de pe pământ. Are o suprafaţă de aproximativ 1,5 milioane de km pătraţi, şi tot atâtea posibilităţi de a-ţi petrece timpul liber

Odată ajunşi aici, puteţi alege o călătorie în locurile sălbatice din zonă, kayaking pe mare sau căţărări pe gheţari. Imaginaţi-vă, pentru un moment, cum ar arăta o vacanţă în acest stat, situat în extremitatea nord-vestică a Americii de Nord.
Cu siguranţă nu vă veţi simţi în largul vostru atunci când veţi vedea un urs grizzly, însă veţi avea parte de nenumărate momente de linişte, spulberate, pentru câteva clipe, de un grup de balene cu cocoaşă, care îşi înalţă cu uşurinţă silueta greoaie mult deasupra apei.
În timp ce avionul vă poartă peste gheţarii de cristal, trebuie neaparat să nu uitaţi: aceasta este Alaska şi totul este real.



In general, vizitarea Alaskai se face la bordul unui vas de croaziera, deoarece oraselele situate in aceasta zona nu le veti gasi cu siguranta prea primitoare. Arhitectura western, prafuita, duce cu gandul la orasele fantoma din filmele americane vechi. De asemenea, vremea rece si umeda, va va tine departe de plimbarile prin natura.

Călătoriile în Alaska se pot programa pe parcursul întregii veri. Vasul pe care vă veţi petrece cea mai mare parte din sejur, precum şi pachetul pe care îl alegeţi, au o importanţă incontestabilă. Destinaţiile pot fi personalizate în funcţie de preferinţe.


Peisajele splendide din Pasajul Interior sunt unul dintre motivele pentru care o croazieră în Alaska este atât de plăcută. Această destinaţie cuprinde foarte multe elemente pe care oamenii adoră să le vadă: gheţarii, pădurile şi fiorduri albastre. Cu siguranţă, atracţia principală din Pasajul Interior va fi Gheţarul Hubbard, unul dintre cei mai minunaţi din zonă. Bucăţi de gheaţă se separă de Hubbard, într-un proces numit „galopare“. Când gheaţa se prăbuşeşte, în sfârşit, în mare, se aude un zgomot puternic, iar sunetul se propagă pe câteva zeci de mile. Alte excursii populare includ croazierele de-a lungul strâmtorilor din Pădurea Naţională Tongass.

Cele mai multe dintre croaziere sunt vândute ca pachet complet. Acestea conţin cazarea pe vas, trei mese zilnice cu serviciu complet sau all inclusive la bord. Toate distracţiile de pe vas, sporturile sau metodele de recreere, inclusiv înot în piscină, club de sănătate şi sală de fitness, plimbări şi jogging pe pistă special amenajată, jacuzzi, saună, bibliotecă, sală de jocuri sau facilităţile pentru îngrijirea copiilor, contribuie la relaxarea totală.

Preţul unui bilet porneşte de la 2.500 de euro. Acesta diferă în funcţie de opţiunile alese pentru excursii şi confort. În preţul minim nu sunt incluse: biletul de avion către unul dintre oraşele de îmbarcare, cheltuielile de port, taxele şi excursiile opţionale de pe ţărm, băuturile alcoolice şi cele non-alcoolice, jocurile din casino, cumpărăturile din magazinele de pe vas şi bacşişurile.

blog comments powered by Disqus