luni, 26 ianuarie 2009

India- tara matasurilor si a contradictiilor


India este partea Orientului in care veti trece prin calduri pline de praf, zapezi reci in nord, veti trece pe strazile inguste si pline de biciclete, ricse, motociclete, camioane si bineinteles vaci sfinte - simbolul national. Va veti plimba printre turisti din toata lumea, pasionati de cultura indienilor, yoghini, imblanzitori de serpi, maimute, oameni de afaceri si cersetori. Populatia indiana este impartita in caste iar apartenenta la una dintre acestea este foarte rigida si stricta. India mai poate fi prezentata ca “ tara sexului prin excelenta” – nu degeaba Kama Sutra sau “Biblia Sexului” vine din lumea hindusa.

3 locuri de vizitat

Rajasthan
In Rajastan te poti plimba si poti cunoaste desertul, pe camila. Trebuie doar sa fii inspirat si sa alegi cea mai bun oferta a orajsului Jaiselmer pentru ca acesta este impanzit de indivizi care se ocupa cu aceste plimbari. Oferta consta in mancare, haine, camila, ghid vizite la templele din imprejurimi si la mormintele maharajilor. Toate acestea costa in jur de 10 euro pe zi.



Taj Mahal – probabil ca este cel mai cunoscut monument al Indiei. Mausoleul Taj Mahal este un leagan al civilizatiei ariene si una dintre cele mai mari capodopere arhitectonice ale lumii. TajMahal-ul este impresionant prin dantelaria din piatra si incrustarile cu pietre pretioase. Initial, mausoleul a fost facut pentru a servi ca mormant pentru sotia imparatului Arjumand Bano Begun, , fiind considerat un veritabil simbol al dragostei dintre cei doi.



New Delhi – capitala Indiei – locul in care arhitectura strazilor este, in mare masura, europeana dar se gasesc si detalii care apartin stilului indian.

3 locuri de distractie

Festivalul Luminii – Diwali – este sarbatoarea fericirii, a bucuriei, a exuberantei si a luminii. Diwali este cea mai multicolora sarbatoare a indienilor. Festivalul incepe la jumatatea lunii octombrie si esta raspandita pe intreg teritoriul Indiei.



Bollywood - pentru cei ce isi doresc o cariera artistica la Bollywood nu e nevoie decat de o plimbare prin strazile Bombay-ului. Poti fi acostat oricand si invitat sa participi la filmarea unei pelicule. Poate fi o experinta foarte amuzant si te poti alege si cu ceva bani


Festivalul orasului Jaipur - vrei sa te bucuri de muzica indiana cu instrumente traditionale, piese de teatru cu teme specifice sau concerte ale unor artisti consacrati? Atunci trebuie sa mergi la festivalul orasului Jaipur. In general intrarea este gratuita, cu exceptia spectacolelor mai grandioase.

blog comments powered by Disqus