vineri, 12 decembrie 2008

Acapulco mandria Mexicului

Acapulco, un paradis tropical, este recunoscuta in toata lumea pentru frumusetea sa naturala. Aici se gaseste un golf superb, iar muntii sunt acoperiti de o vegetatie bogata si proaspata, dar nu in cele din urma, plaje aurii si fine.

Totodata, Acapulco este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Mexic – aici vin in fiecare an vizitatori din toata lumea, in cautarea plajelor frumoase si a apelor cristaline. Exista si multe activitati de recreere, de la pescuit la adancime si scufundari pana la tens si golf, Acapulco fiind o aventura incitanta pentru toti vizitatorii, fie ca preferati un program incarcat de activitati sau o atmosfera mai relaxata.
Acapulco este un oras cu o istorie indelungata. Inca din 1530 spaniolii construiau corabii pe acest loc, folosindu-le mai apoi la comertul pe mare. Corabiile incarcate cu bunuri de lux din Mexic plecau spre Filipine, unde comerciantii din lumea intreaga se intalneau pentru a face troc. Dupa negociere, corabiile spaniole se intorceau in Acapulco de astazi, incarcate cu matase chinezeasca, mirodenii, fildes, perle si alte pietre pretioase. Acesti comercianti spanioli au introdus in Mexic bunuri exotice din toata lumea.


Astazi, oameni din toate colturile lumii vin in Acapulco in cautarea distractiei, surfului si a soarelui. Acapulco consta in trei zone – prima este cunoscuta ca Playa Revolcadero. Aceasta zona se afla aproape de aeroport, la sud de Golful Acapulco. Aici se afla cea mai mare intindere de plaja, impreuna cu o laguna tropicala. Aici se afla putine statiuni, insa de curand se construiesc mai multe cladiri.

A doua parte este regiunea Puerto Marquis. Aceasta zona se afla la nordul Playa Revolcadero, intre aeroport si golf. Multi ani, aceasta zona a fost neglijata de explozia de constructii din celelalte parti ale orasului. Acest fapt a fost insa compensat de deschiderea recenta a unor noi statiuni.

A treia zona din Acapulco este si cea mai cunoscuta. Golful Acapulco este printre cele mai frumoase locuri din lume, datorita peisajului magnific – un lant muntos formeaza un port natural. Aceasta zona gazduieste aproape toate hotelurile de renume din Acapulco. Pe langa hoteluri si statiuni, viata de noapte de aici este foarte animata, existand si multe locuri pentru cumparaturi si pentru luat masa in oras.


Ofertele culinare din Acapulco sunt practic nelimitate. Pe langa mancare autentic mexicana, puteti gasi feluri din toate colturile lumii. Marea din apropiere ofera pesti si alte vietati proaspete. Multe dintre restaurantele excelente din Acapulco va ofera si o panorama superba a golfului.


Daca doriti sa va relaxati departe de zgomot si de trafic, in multe statiuni veti gasi plaje izolate si golfulete ascunse.

Pentru cei care nu au mai vizitat Acapulco va recomandam sa vizitati Insula Roqueta, locul ideal pentru a va relaxa sau pentru scufundari. De asemenea va recomandam scandaloasa La Quebrada, locul de unde plonjorii neanfricati sar in oceanul de la poalele stancilor. Daca aveti simtul aventurii si cautati adrenalina puteti face sarituri cu coarda elastica de la inaltimi care va ofera o vedere panoramica a golfului, zonei hotelurilor si a muntilor.

blog comments powered by Disqus